tiistai 14. kesäkuuta 2011
DOLMADES, viininlehtikääryleet
Enpä ole aiemmin päässyt tekemään itse viininlehtikääryleitä, koska en ole lähialueen kaupoista löytänyt säilöttyjä viininlehtiä. Nyt niitä viimein löysin Citymarketista ja päätin säveltää löytämistäni resepteistä mieleiseni version. Kääryleistä tuli erinomaisia, seuraavalla kerralla saatan tosin lisätä hieman nestettä vuokaan kypsennyksen loppupuolella.
1tlk säilöttyjä viininlehtiä
2 sipulia
½dl oliiviöljyä
2dl sushiriisiä
2tl hienonnettua kuivaa minttua
2rkl hienonnettua tilliä
pieni kourallinen persiljaa hienonnettuna
3dl vettä
suolaa
pippuria
½ sitruunan mehu
1rkl vasikkafondia
300g luomukaritsan jauhelihaa
½ sitruunan mehu
2dl vettä
½dl oliiviöljyä
sitruuna lohkoina
Valmista täyte. Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää riisi sekä yrtit ja mausteet. Sekoittele kunnes riisi alkaa kiiltää läpikuultavana pinnastaan - varo ettei riisi ala saada yhtään väriä pintaan - ja lisää 2dl vettä sekä ½ sitruunan mehu. Hauduta lähes kypsäksi ja lisää välillä loput vedet ettei riisi kuivahda liikaa. Jätä riisi hieman pureskeltavaksi. Jäähdytä seos ja sekoita joukkoon raaka karitsan jauheliha.
Täytä viininlehtikääryleet: Levitä viininlehti alustalle ja laita lehden kannan päähän vajaa ruokalusikallinen täytettä. Kääri kuten kaalikääryleet, eli käännä ensin sivut keskelle täytteen päälle ja rullaa kääröksi. Älä kääri liian tiukasti, riisi paisuu vielä kypsyessään. Kääryleistä pitää tulla kuitenkin napakoita, joten älä jätä ylimääräistä "tyhjää tilaa". Täytteestä tulee noin 40-50 käärylettä.
Voitele suuri vuoka oliiviöljyllä. Asettele puolet jäljellejääneistä viininlehdistä vuoan pohjalle ja lado kääryleet vuokaan. Asettele loput viininlehdet peitoksi, sekoita vesi, oliiviöljy ja sitruunamehu ja kaada vuokaan. Peitä vielä kevyesti foliolla. Paista 175 asteessa noin tunti.
Tarjoile tsatzikin ja sitruunalohkojen kanssa - sitruunaa voi puristaa viininlehtikääryleen päälle piristämään makua.
Tunnisteet:
alkupalat ja pikkupurtavat,
jauheliha,
kreikkalainen,
lammas,
liharuoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti