tiistai 7. kesäkuuta 2011

LOIMULOHI


n. 600g merilohta fileenä
2dl vettä + n.2rkl suolaa + 1tl hunajaa

lehtipuulauta
puutappeja

Virittele tuli nuotioon (mielellään leppää), anna palaa jonkin aikaa ja pidä sitten tuli tasaisena. Kiinnitä lohifilee puutapeilla nahkapuoli lautaan päin ja aseta lauta nuotion lähelle niin että filee saa tasaisesti lämpöä. Lämpö on sopiva, kun pystyt hetken pitämään kättä fileen päällä ennenkuin nuotio alkaa polttaa kättäsi liikaa. Liuota 2dl:n vettä niin paljon suolaa kuin siihen liukenee. Lisää 1tl hunajaa. Valele suolavedellä loimulohta loimutuksen aikana. Loimulohi on kypsää noin tunnissa.

Lisää vinkkejä loimulohen valmistukseen PartioWikistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...