
4 annosta
n.150g lasinuudeleita
2 munaa
2rkl riisiviiniä
suolaa
pippuria
3rkl öljyä
250g naudan ulkofileetä
tuoretta inkivääriä ohuen ohuiksi siivuiksi leikattuna, n.4 siivua
3 punaista chiliä (tai maun mukaan)
3rkl kalakastiketta
1tl sokeria
3rkl limettimehua
2rkl rouhittuja maapähkinöitä
2rkl (mustia) seesamin siemeniä
1/2 nippua korianteria silputtuna
1/2 nippua minttua silputtuna
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä niin etteivät ne tartu toisiinsa. Vatkaa munat riisiviinin kanssa, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuumenna 1rkl öljyä suurella pinnoitetulla pannulla ja valmista munamassasta 2 ohuenohutta lettua hyvin matalalla lämmöllä. Anna jäähtyä, kääri rullalle ja leikkaa rullat viipaleiksi.
Kuumenna loppu öljy wokissa tms. pannussa. Leikkaa huoneenlämpöinen naudanfilee hyvin ohuiksi suikaleiksi ja paista kuumassa pannussa n.3minuuttia. Jäähdytä. Kiehauta inkiväärisiivuja parin minuutin ajan vedessä ja silppua sen jälkeen inkiväärisiivut. Silppua chilit ja sekoita ne kalakastikkeen, limettimehun ja sokerin kanssa. Laita lihasuikaleet ja nuudelit kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Levitä maustettu liha ja nuudelit tarjoiluastiaan, asettele päälle munakasrullasiivut. Paahda rouhittuja maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä pannussa ilman rasvaa, ripottele ne yrttien kanssa salaatin päälle.
Heh, olin kirjoittanut että alkuperäisessä reseptissä merilevää ryöpättiin merilevän kanssa. Joskus musta tuntuu ettei näitä reseptejä lue kukaan :D....
VastaaPoistaVaikuttaapa herkulliselta - pakko kokeilla!
VastaaPoista