6 annosta
1 iso fenkoli
1 iso kypsä päärynä
125g vesikrassia (ilman varsia)
100g rucolanlehtiä
Hunaja-sinappivinaigrette:
1rkl karkeaa sinappia
1rkl dijoninsinappia
1rkl juoksevaa hunajaa
1rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
4rkl neitsytoliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria
Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi, mieluiten mandoliinilla.
Upota viipaleet jääveteen 15-20 minuutiksi.
Sekoita vinaigretten kaikki aineet ravistelemalla tiiviissä kannellisessa astiassa tai kulhossa.
Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Kun olet valmis tarjoilemaan alkuruuan, valuta fenkoli, taputtele kuivaksi pyyhkeellä ja laita isoon kulhoon. Leikkaa päärynä neljään lohkoon, poista siemenkota ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet vesikrassin ja rucolan sekaan.
Pirskota päälle kastike ja sekoita ravistamalla.
Jaa lautasille ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti