maanantai 20. kesäkuuta 2011

TÄMÄ EI OLE PYTTIPANNU. Vaan makkarasötkötys.

Koska olen taatusti joskus suureen ääneen kailottanut miten turhanpäiväinen ja tylsä ruoka pyttipannu mielestäni on, en tietenkään voinut sellaista valmistaa, vaan suuressa ylemmyydessäni kokkasin viikonlopun tähteistä The Makkarasötkötystä. Makkaran ja perunoiden tiristessä pannulla armas ja pahaa-aavistamaton mieheni tuli keittiöön tuoksujen siivittämänä ja huokasi kuola suupielestä valuen: "OooOOOoooo, pyttipannua!". Eieieiei. Mak-ka-ra-söt-kö-tys!


5(-10)keitettyä uutta perunaa
pari kevätsipulin vartta
½ munakoiso
½ kesäkurpitsa
½ keltainen paprika
½ pkt pekonia (muutama siivu)
2 hyvää makkaraa (siis HYVÄÄ makkaraa, eli laadukasta ja lihaisaa)
3rkl punaista pestoa

3 kananmunaa

oliiviöljyä paistamiseen
etikkaa uppomunien valmistamiseen
suolaa, pippuria

Paloittele munakoiso, kesäkurpitsa ja makkara suurehkoiksi kuutioiksi, paprika ronskaiksi paloiksi ja siivuta kevätsipuli noin sentin siivuiksi. Leikkaa pekoni pätkiksi ja puolita keitetyt perunat. Kuumenna suuri pannu ja heitä siihen pekonipalat. Säästä pannulla niistä jäänyt rasva, mutta ota pekoni syrjään ja lisää hieman öljyä pannulle. Kuullota kasviksia kunnes ne ovat lähes kypsiä, eli sopivan purtavia. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kasvikset pois pannulta ja paistele öljytilkassa perunoita ja makkaraa kunnes ne saavat väriä. Heitä kasvikset, perunat, makkarat ja pekoni takaisin pannuun, lisää pesto ja sekoittele huolella, pidä pienellä lämmöllä niin että kaikki ainekset kuumenevat uudelleen, mutta eivät pala pohjaan.

Valmista sötkötyksen lämmetessä uppomunat. Keitä suurehkossa kattilassa hiljalleen kuplivaksi vettä ja lisää siihen loraus etikkaa. Tee kauhalla veteen pyörre ja "valuta" kuorestaan vapautettu muna vaikkapa lusikan avulla varovasti keltuaista rikkomatta veteen. Pidä pyörre liikkeessä ja ohjaa tarvittaessa kauhalla leviävää munanvalkuaista lähemmäs keltuaista. Keittele näin hiljalleen munaa kolme minuuttia, jolloin keltuainen on yhä valuva.

Annostele pytt...sötkötys lautasille ja aseta uppomuna varovasti annoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...