tiistai 28. kesäkuuta 2011

RUSKISTETTU NAUDANLIHACARPACCIO, CHILIÄ, INKIVÄÄRIÄ, RETIISEJÄ JA SOIJAKASTIKETTA (Jamie Oliverin ohjeella)

Carpaccio, heikkouteni. Suussasulavaa lihaa - täydellinen afrodisiakki. Tässä reseptissä yhdistyivät hauskasti mieto italialaisperäinen lihaherkku ja thaimaan tymäkät maut. Sopi yllättävän hyvin suunraikastajana tuhdin juustopastan jälkeen.


6-8 annosta

1rkl korianterinsiemeniä
1 kourallinen tuoretta rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
ripaus oreganoa
1,5kg naudan sisäfileetä

1 kourallinen hyvin ohueksi viipaloitua inkivääriä
2-3 tuoretta chiliä
1 kourallinen retiisejä ohuina viipaleina
1 pieni kourallinen tuoretta korianteria (nypi lehdet ja suikaloi ne ohueksi silpuksi)
seesamiöljyä
soijakastiketta
2 limetin mehu

Valmista liha: Murjo korianterinsiemenet huhmareessa ja sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini, suola, pippuri ja oregano. Ripottele mausteseos leikkuulaudalle ja pyörittele sisäfilee seoksessa. Ruskista fileen pinta hyvin kuumalla pannulla. Ota liha leikkuulaudalle ja anna levähtää muutama minuutti. Leikkaa filee niin ohuiksi siivuiksi kuin suinkin kykenet ja asettele siivut tarjoilulautaselle. Leikkaa inkiväärisiivut ohuiksi tikuiksi, ripottele ne lihan päälle. Levitä lihan päälle myös ohuiksi renkaiksi pilkottu chili, retiisisiivut ja korianteri. Ripsuttele päälle hieman seesamiöljyä, soijakastiketta ja vastapuristettujen limettien mehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...