Resepti on kirjasta Maailman parhaat kastikkeet (Joanna Farrow). Sovelsin hieman reseptiä, sillä kappas kehveliä, siinä käytettävä kahvilikööri oli mystisesti loppunut. Liekö haihtunut kaapissa? Käytin tilalla kaakaolikööriä. Sabayon valmistetaan juuri ennen tarjoilua jotta se pysyy kuohkeana. Sen voi tarjoilla kuumana tai pikaisesti jäähdytettynä.
ripaus kanelia
2rkl kylmää vettä
2rkl kaakaolikööriä
2 munankeltuaista
15g sokeria
Sekoita kuumuudenkestävässä kulhossa kaikki ainekset. Pane kulho kattilaan, jossa on pohjalla hiljakseen kiehuvaa vettä. Varmista ettei kulhon pohja osu veteen - seos ei saa kuumentua liikaa. Vatkaa sähkövatkaimella seosta muutama minuutti kunnes kastike on kevyttä ja kuohkeaa ja siihen jää vatkaimesta jälki kun nostat vatkaimen vaahdosta. Tarjoa kastike heti, tai jos tarjoat sen kylmänä, ota kulho pois kattilasta ja vatkaa vielä pari minuuttia ja jäähdytä muutaman minuutin ajan jääkaapissa. Tarjoile esim. tuoreiden marjojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti