kuuluivat pitkään viikonloppuruokalistojemme kärkisijoille.
Lehtipihvit kuitenkin tuppasivat menettämään sekä paistopintaansa että mureuttaan uunissa. Lisäksi kesäkurpitsa ei kuulu suosikkikasviksiini, vaikka kyseisessä ruuassa se kyllä upposi.
Kuorrutettujen lehtipihvien inspiroimana kehittelin omaan makuuni mieluisamman reseptin broilerista, joka nuivettumisen sijaan mehevöityy uunissa. Jos joku omista resepteistäni nimettäisiin minun mukaani, TÄMÄ ruoka voisi olla juuri se - Ellun kana.
Helppoa, nopeaa, yksinkertaista ja ennen kaikkea herkullista.
600 g broilerin paistileikkeitä
1 pienehkö munakoiso
2 palloa mozzarella di bufalaa
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
kourallinen basilikaa
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
Nuiji paistileikkeet erittäin ohuiksi ja ruskista ne kuumalla pannulla molemmin puolin.
Levitä leikkeet uunivuokaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Siivuta munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja itketä ne, eli ripottele niille suolaa ja odota, että neste pisaroi siivujen pintaan. Pyyhi neste siivuista. Itkettäminen tekee munakoisojen rakenteesta miellyttävämmän. Paista munakoisosiivut pannulla öljyssä, levitä ne vuokaan broilerileikkeiden päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Siivuta tai revi päälle mozzarella. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit 2-3 osaan ja levitä mozzarellan päälle. Ripottele pinnalle vielä basilikanlehdet.
Paista uunissa 200 asteessa, kunnes mozzarella on sopivan sulanutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti