maanantai 23. maaliskuuta 2020

REUBEN-LEIVÄT

Uusien reseptien etsiminen ja keksiminen on mahtavaa, mutta viimeaikoina olen etsiytynyt yhä useammin klassikoiden pariin. Etenkin niiden, joita en ole vielä itse kokeillut. Kun pääsee klassikkoruokien ytimeen, alkaa hahmottaa, mikä yksinkertaisista aineksista ja yhdistelmistä tekee kuolemattoman suosikin ja pystyy soveltamaan omia, uusia versioitaan tutuista herkuista.

Kuten kaikilla klassikoilla, myös tällä leivällä on useita versioita syntytarinastaan. Yhden tarinan mukaan leivän kehitti Amerikassa asuva liettualaissyntyinen Reuben Kulakofsky pokeriseurueineen, toinen tarina kertoo Arnold Reubenin newyorkilaisesta Reuben's Delicatessenistä, jonka tiskiltä nälkäinen näyttelijätär tuli yömyöhään tilaamaan huikopalaa, minkä seurauksena Reuben's special keikkui kyseisen ravintolan ruokalistalla nimikkoannoksena. 


6 viipaletta rukiista paahtoleipää
iso nokare voita
mustaleima-emmentalia
300 g suolalihaa
3 dl hapankaalia
russian dressing*

*russian dressing
½ dl ketsuppia
 1 rkl hienonnettua salottisipulia
1 rkl piparjuuritahnaa
½ tl worchestershirekastiketta
1-2 tl tabascoa
suolaa
mustapippuria


Voitele leipäsiivut toiselta puolelta voilla ja aseta ne lautaselle voipuoli alaspäin. Levitä päälle russian dressingiä. Laita kolmen leipäsiivun päälle pari-kolme emmentalsiivua, desi hapankaalia ja 100 g suolalihaa. Aseta päälle loput leipäsiivut voipuoli ylöspäin.


Kuumenna paistinpannu ja paista leivät molemmilta puolilta kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Paina leipää paistaessasi hieman kasaan, niin että se pysyy koossa, muttei leviä.

Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...