Olipa kerran, kauan kauan sitten paikallinen snägäri. Ja on vieläkin.
Sieltä sai kanahampurilaisia, joissa oli välissä currymajoneesia ja punakaalia. Tämä ”kanikseksi” ristimämme hampurilainen oli meillä pannassa, koska sen voimakas haju jäi leijailemaan päiviksi ruokailuympäristöönsä (normaalisti auto) ja ruokailijan hengitykseen.
Rohkenimme kuitenkin valmistaa vastaavanlaisen burgerin kotona. Emmental-mozzarellaraastetta, itsetehtyjä maustekurkkuja, curry-valkosipulimajoneesia, punakaalia ja rapea, paneroitu broilerin paistileike.
3 sämpylää
3 kourallista emmental-mozzarellaraastetta
currymajoneesia*
pari kourallista punakaalia suikaloituna
kymmenisen siivua tulisia maustekurkkuja**
3 broilerin leikettä
vehnäjauhoja
2 kananmunaa
korppujauhoja (suolaa ja pippuria)
öljyä
Valmista ensin currymajoneesi.
Maustekurkut olet toivottavasti valmistanut vähintään kuukausi sitten.
Pyöräytä ohuiksinuijitut broilerleikkeet vehnäjauhoissa, sen jälkeen rikki vatkatussa kananmunassa ja lopuksi suolalla ja pippurilla maustetuissa korppujauhoissa. Paista kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti, kunnes pinta on kauniin kullankeltainen.
Halkaise sämpylät ja ripottele pohjapuolten päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa parin minuutin ajan tai kunnes juusto sulaa.
Kokoa hampurilaiset.
*currymajoneesi:
1 kananmuna
2 tl dijonsinappia
2 tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 dl rypsiöljyä
1tl tai maun mukaan curryjauhetta
Riko kananmuna korkean ja kapean, sauvasekoittimelle sopivan astian pohjalle. Lisää 2 tl sinappia, ½ tl suolaa, ½ tl valkopippuria, 1 tl currya ja 2 tl valkoviinietikkaa. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle niin, että muna/keltuainen jää sekoittimen kuppiosaan. Kaada päälle 2 dl rypsiöljyä (tai jotain muuta neutraalia ruokaöljyä). Käynnistä sauvasekoitin pitäen se koko ajan pohjaa vasten. Pian majoneesi on valmis.
**tuliset maustekurkut
3 kg avomaankurkkuja
yhden kokonaisen valkosipulin kynnet siivutettuna
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä ohueksi siivutettuna
20 keskikokoista punaista chiliä
2 rkl kokonaisia maustepippureita
8 mustaherukan lehteä
mausteliemi:
10dl vettä
2dl sokeria
2 ½ rkl suolaa
4dl väkiviinaetikkaa
2rkl sinapinsiemeniä
Liuota säilytyspurkkeja sekä kansia yön yli ja pese ne huolellisesti.
Keitä kannet ja uunita purkit 100 asteessa 15 minuuttia.
Pese kurkut ja siivuta ne. Lado kurkut ja mausteet purkkeihin. Kiehuta mausteliemen ainekset ja kaada kuuma liemi purkkeihin kurkkujen ja mausteiden päälle. Sulje purkit kansilla ja anna jäähtyä. Siirrä purkit jääkaappiin ja anna maustua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti