tiistai 24. maaliskuuta 2020

DIPATTAVAT HERKKULIHAPULLAT

Olipa kerran lätkän MM-kisat ja ihan hatusta vetäisty lihapullaresepti. 
Lihapullat olivat superherkullisia ja Suomi voitti kultaa.
Sen pituinen se.

Eiku. Ohje vielä.


2dl Salakis maustamatonta jogurttia (entinen Lindahlsin "partaäijä"jogurtti)
kourallinen paahdettua sipulirouhetta hienonnettuna morttelissa
½ punttia tuoretta timjamia hienonnettuna
¼ punttia tuoretta oreganoa hienonnettuna
2 rkl dijonsinappia
1 tl suolaa
2 rkl härkäfondia
½ dl korppujauhoja
450 g rasvaista (20%) naudan jauhelihaa
+ korppujauhoja


Sekoita mausteet ja korppujauhot jogurttiin ja anna turvota tovi. 
Sekoita joukkoon jauheliha ja vaivaa kunnolla kaikki sekaisin. 
Pyörittele lihapulliksi ja sen jälkeen pyörittele lihapullat korppujauhoissa.
Paista pannulla voi-öljyseoksessa ihanan ruskeiksi.


Dippaa. Mielellään tässä dipissä:

1½ dl Salakis maustamatonta jogurttia (entinen Lindahlsin "partaäijä")
2 rkl valkosipulimajoneesi (vegaaninen Majonen sopi tähän kuin kiekko maaliin)
1 tl dijonsinappia
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl suolaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...