keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

SHAKSHUKA

"Mitäs munaruokaa tänään syötäisiin",
kuuluu pikkukanalan onnellisen omistajan jokapäiväinen kysymys.

Tällä kertaa vuorossa shakshuka, mukavan mausteinen ja helppo viikonloopulounas.
Koitin tulkita mistäpäin maailmaa ruoka on kotoisin ja tulin siihen lopputulokseen, että Välimeren suunnalta, Afrikan tienoilta ja juutalaisten kautta lienee sopivan ympäripyöreähkö vastaus.


1 sipuli
1 punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tlk kikherneitä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
100 g paneerjuustoa (tai fetaa)
3 kananmunaa
1 rkl kapriksia
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria (tai lehtipersiljaa)

Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna chili ja valkosipuli. Kuullota sipuleita ja paprikaa öljyssä korkeareunaisessa pannussa tai kasarissa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää juustokumina, savupaprikajauhe, suola ja chili.


Kaada pannuun valutetut kikherneet. Lisää tomaattipyre, tomaattimurska ja vesi. Lisää paistoksen pinnalle kuutioitu paneer tai feta. Tee pintaan lusikalla kolme pientä kuoppaa ja riko munat varovasti niihin, niin että keltuainen pysyy ehjänä. Ripottele päälle vielä kaprikset.

Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, tai kunnes kananmunanvalkuainen on hyytynyt. Rouhi pinnalle mustapippuria ja ripottele tuoretta korianteria.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...