lauantai 28. maaliskuuta 2020

MAROKKOLAINEN GRILLISALAATTI

Tämän herkullisen ja ruokaisan salaatin reseptin löysin K-Ruoka -sivuilta
Harmikseni unohdin miniluumutomaatit kauppaan, mutta onneksi kotoa löytyi sentään tavallisia tomaatteja.

2 pientä munakoisoa
2 ½ rkl ekstraneitsyt oliiviöljyä
2 tlk kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
5 isoa valkosipulinkynttä
½ dl sitruunanmehua
1 ½ rkl sokeria
2 tl harissaa
1 ½ tl jeeraa eli juustokuminaa
½ tl mustapippuria
n. 2 dl rucolaa
n. 150 g miniluumutomaatteja
n. 10 vihreää oliivia
1 pkt (à 250 g) Pirkka chili grillijuustoa

Kuori ja kuutioi pieneksi toinen munakoisoista. Pese ja viipaloi jäljelle jäänyt munakoiso. Aseta viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele päälle hieman suolaa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Pane munakoisokuutiot pannulle, lisää 1 tl öljyä ja ripaus suolaa. Paista kunnes kuutiot ovat pehmeän kypsiä. Siirrä kuutiot pannulla sivuun ja lisää tilkka öljyä. Lisää valkosipulimurska ja kuullota hetken ajan. Kumoa sekaan kouritut säilyketomaatit ja mausta seos sitruunanmehulla, sokerilla, jeeralla, harissalla ja mustapippurilla
Keitä keskilämmöllä paksuksi soseeksi. Kaada laakeaan tarjoilukulhoon ja anna jäähtyä.
Lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä. Taputtele munakoisoviipaleiden pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta pannulle. Paista viipaleet keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi oliiviöljyssä. Nosta kypsät viipaleet tomaattiseoksen päälle.
Lisää pinnalle rucolaa, halkaistut kirsikkatomaatit ja valutetut oliivit.
Viipaloi grillijuusto ja paista pannulla molemmin puolin kuumaksi ja kauniin kullanruskeaksi.
Nosta juustoviipaleet salaatin päälle ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...