tiistai 26. huhtikuuta 2011
MINTTUSOKEROITU ANANAS (Jamie Oliverin ohjeella)
1 kypsä ananas
4 kukkurallista rkl sokeria
1 kourallinen tuoretta minttua
tarjoiluun maustamatonta jogurttia
Osta kypsä, makea ananas (kypsä ananas tuntuu raskaalta, pinnasta hieman pehmeältä, tuoksuu makealle, eikä se ole väriltään kirkkaan vihertävän kellertävä vaan ennemminkin oranssiin vivahtava). Kuori ananas ja poista pinnasta kaikki mustat pilkut sekä kova puumainen keskiosa. Lohko ananas neljään osaan (pituussuunnassa) ja "fileoi" ananaslohkot eli leikkaa mahdollisimman ohuita, pitkiä soiroja hedelmälihan syiden mukaisesti. Levitä soirot lautaselle ja anna odotella huoneenlämmössä, älä laita jääkaappiin!
Hiero morttelissa minttu ja sokeri vihreäksi sokeriseokseksi ja ripottele se ananasten pinnalle. Tarjoile jogurtin kanssa.
Ihanan keväinen tai kesäinen raikas herkku! Toimii vaikkapa kuuman kesäpäivän virkistäjänä patiolla nautittuna.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti