
4 annosta
3-4 luun verran lampaan karetta per ruokailija
2 napakkaa munakoisoa
8 kypsää luumutomaattia
extra virgin -oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä kuorineen
kuivattua oreganoa
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa tai meiramia
1 suuri kourallinen tuoretta minttua
hyppysellinen suolaa ja sokeria
hyvää punaviinietikkaa
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa ristiviillot kareen nahka-rasvaseokseen. Pane lihat syrjään odottamaan. Leikkaa munakoisot poikittain 2,5cm "pihveiksi" ja halkaise tomaatit. Voitele munakoisoviipaleet kevyestä oliiviöljyllä, ruskista molemmin puolin pannussa ja siirrä uunipannuun. Nostele tomaatinpuolikkaat ja valkosipulinkynnet niiden viereen, ripottele päälle oreagnoa, suolaa ja pippuria ja tomaattien päälle tuoretta basilikaa tai meiramia.
Mausta kare suolalla ja pippurilla, paahda kuumalla paistinpannulla lihaan kaunis ruskea pinta, aseta uunipannuun kasvisten kanssa nahkapuoli ylöspäin ja valele tilkalla oliiviöljyä.


Valmista sillävälin minttuöljy. Pane minttu mortteliin, lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria ja hienonna tasaiseksi.


Leikkaa lampaankare annospaloiksi (joko 3-4 luun seteiksi tai yksittäisiksi "tikkareiksi"), annostele lautasille kasviksia ja lihaa ja valuta viimeiseksi koko annokselle fantastista minttuöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti