tiistai 26. huhtikuuta 2011

PÄÄSIÄINEN, kevään raikkain ja maukkain juhla


Pääsiäisenä yhdistyy monta lempimakuani - raikas minttu, suussasulava lammas ja kirpeät sitrushedelmät. Kevään puhjetessa pikkuhiljaa uuteen väriloistoon on mukavaa leikitellä keväisillä väreillä myös ruuassa - ananaksen ja sitruunan keltainen, appelsiinin oranssi, kevätsipulin ja mintun vihreä, suklaan ruskea!

Tässä muutama ehdotus pääsiäisruuiksi ja menukokonaisuuksiksi!

1. Kevyt (jos hollandaisella kruunattua ruokaa nyt voi kevyeksi sanoa) pääruoka kestää vähän tuhdimmankin jälkiruoan - keväinen ja raikas kokonaisuus.

Lohta, parsaa ja hollandaise-kastiketta
Jälkiruuaksi minttusuklaa -juustokakkua



2. Kevyempi alkupala ja raikas jälkiruoka ansaitsevat pääruuaksi mehukkaan mureaa lampaanlihaa. Kokonaisuutta yhdistää limen ja mintun raikkaus.

Alkupalaksi limettistä lohicevciheä
Pääruuaksi lampaankaretta, munakoisoa, tomaattia, valkosipulia ja minttuöljyä
Jälkiruuaksi minttusokeroitua ananasta




3. Olisin valmistanut alkupalaksi mozzarella-minttu-parmankinkku-persikka-salaattia, mutta en löytänyt kaupasta persikoita tähän aikaan vuodesta. Oli siis tyytyminen vanhaan kunnon "maailman seksikkäimpään salaattiin" - toki viikunatkin sopivat keväisiin ruokiin ja lampaan kanssa. Appelsiini-inkiväärikastike kruunaa pääruuan sekä ulkonäöltään että maultaan herkulliseksi pääsiäisillalliseksi.

Alkupalaksi maailman helpoin ja seksikkäin salaatti mozzarellasta, viikunoista, prosciuttosta ja basilikasta
Pääruuaksi vuohenjuustorisottoa, lampaan sisäfilettä ja appelsiini-inkiväärikastiketta
Jälkiruuaksi pashamaista rahkatorttua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...