lauantai 23. huhtikuuta 2011

VALKOSIPULI-YRTTI-SIENIVOILLA MAUSTETTU UUNIBROILERI


Olin tekemässä Jamie Oliverin "täydellistä uunibroileria", kun tajusin että minulla ei olekaan siihen kaikkia aineksia. Niinpä sovelsin perusperiaatetta ja riivin kasaan aineksia joita omasta jääkaapista ja maustekaapista löytyi. Lopputulosta mies ylisti paremmaksi kuin Jamien ohjeella tehtyä broileria (no ehkä mies on vähän puolueellinen, mutta herkullista joka tapauksessa)!

1 kokonainen broileri (n.1,3kg)
1 rasia siitakesieniä
30g voita
oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta rosmariinia (lehdet riivittynä)
3 valkosipulinkynttä
2tl kuivaa timjamia
1tl fenkolinsiemeniä
(basilikaa, minttua)
suolaa, mustapippuria
2 laakerinlehteä
sitruuna

Huuhtele broileri sekä ulko- että sisäpuolelta ja kuivaa taputellen talouspaperilla. Irrottele varovasti nahka lihoista rikkomatta nahkaa. Laita uunipannu uuniin ja kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuumenna pienessä kattilassa loraus oliiviöljyä ja pyörittele siinä siitakesieniä kunnes ne alkavat luovuttaa nestettä ja pehmenevät (älä huuhdo pannua, ks. kastike). Survo morttelissa valkosipulinkynnet, yrtit, fenkolinsiemenet, n.1tl suolaa ja reilusti mustapippuria. Sekoita lämpimät sienet ja yrttiseos voin sekaan niin että voi pehmenee. Tunge yrtti-sienivoita broilerin nahan alle kaikkialle mihin sitä vain saat tungettua. Hiero suolaa broilerin sisälle, lohko sitruuna 4 lohkoon, tunge se ja laakerinlehden broilerin sisälle. Hiero linnun nahkaan vielä hieman oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Laita uuniin uunipannulle reiluksi tunniksi.

Rosmariiniperunat ja kastike broilerille

5 isoa jauhoista perunaa
1 oksa tuoretta rosmariinia
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

pari desiä kanalientä
(ruskeaa suurustetta)

Siivuta pestyt ja kuoritut perunat n.1/2 cm paksuisiksi siivuiksi, silppua rosmariini. Sekoita kulhossa perunasiivuihin muutama kunnon loraus oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja silputtu rosmariini. Levitä uunipannulle broilerin ympärille kun lintu on ollut uunissa n. 40minuuttia. Anna paistua n. 15 minuuttia ja käännä perunasiivuja. Paista vielä 15min tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Kun broilerin nahka on ihanan rapea ja kauniin kullanruskea ja perunat kypsiä, kaada perunat tarjoiluvadille ja aseta broileri päälle. Huuhdo kanaliemellä kaikki maut uunipannusta kattilaan jossa paistoit sienet. Kiehuta kastiketta kokoon tai suurusta ripauksella suurustetta. Tarjoile!

Broilerin nahkasta tulee herkullisen rapea ja lihasta mehevän maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...