tiistai 26. huhtikuuta 2011
PASHAMAINEN RAHKATORTTU
Voi pasha!
Pasha kuuluu lempparipääsiäisherkkuihini. Koskaan en ole kokeillut tehdä pashaa itse, enkä tietenkään tänäkään vuonna voinut tehdä ihan oikean pashareseptin mukaan vaan piti lähteä sooloilemaan. Eipä siinä mitään, tortusta tuli ihan hyvä, mutta ajatuksissani lorautin mehukkaista sitrushedelmistä ihan liikaa mehua ja vaikka yritin korjata tilannetta tomusokerilla, torttu jäi kaipaamaan sitä kermaista makua mikä siinä oli ennen sitrusmehujen lisäämistä. Niinpä suosittelen jättämään reseptistä kokonaan limen mehun pois ja/tai lisäämään ehkä 1-2dl vaahdotettua kuohukermaa lopuksi seokseen.
8kpl Digestivekeksejä
40g voita sulatettuna pehmeäksi
1dl rusinoita
1dl tummaa rommia
n.½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 liivatelehteä
(1 limen mehu)
1tl raastettua appelsiinin kuorta
½ vaniljatanko (siemenet kaavittuna tangon sisältä)
1prk Valion lime-valkosuklaa -rahkaa
1prk Valion sitruunarahkaa
1prk Valion vaniljarahkaa
1dl tomusokeria
tummaa suklaata
Kiehuttele rommia (ainakin mikäli haluat täysin alkoholittoman tortun) pienessä kattilassa kunnes terävä alkoholin haju haihtuu. Kaada rommi rusinoiden päälle vaikkapa kahvikuppiin ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
Hienonna Digestivet monitoimikoneessa ja sekoita murujen joukkoon pehmeä voi. Taputtele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään muutamaksi minuutiksi. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla rahkat, tomusokeri, vaniljatangon siemenet, (limemehu,) sitruunankuoriraaste ja appelsiininkuoriraaste huolellisesti esim. sähkövatkaimella. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne sitruunamehuun. Anna mehuseoksen jäähtyä hieman ja vatkaa se sitten rahkaseokseen. Valuta rusinoista suurin osa rommista pois ja lisää rusinat rahkaseokseen. (Nostele tässä vaiheessa varovasti joukkoon myös vaahdotettu kerma jos sitä päädyt käyttämään).
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Koristele sulatetulla suklaalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti