maanantai 20. syyskuuta 2010

PUNAINEN BRATWURSTIKEITTO

tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
350g bratwurtseja
2 porkkanaa
3 sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 iso punajuuri
lanttua (saman verran kuin punajuurta)
selleriä (saman verran kuin punajuurta)
n. 1l kiehuvaa vettä
riistafondia
1 kasvisliemikuutio
valkopippurijauhetta
mustapippuria
neitsytoliiviöljyä

Kuutioi juurekset n. 1cm kuutioiksi. Siivuta valkosipulinkynsi ohuen ohuiksi siivuiksi ja lohko sipulit.
Kuumenna suuressa kattilassa öljyä ja kuullota siinä sipulit. Lisää juurekset ja pyörittele tovi. Lisää maun mukaan fondia (2-4rkl), kasvisliemikuutio ja pari ruokalusikallista hienonnettuja yrttejä ja rouhi sekaan mustapippuria. Lisää vesi. Voit tehdä yrtin oksista myös pienen nipun keittoon makua antamaan ja ottaa sen ennen tarjoilua pois keitosta. Keittele juurekset kypsiksi, maista keittoa ja lisää tarpeen mukaan mausteita ja vettä. Lisää lopuksi paloitellut bratwurstit, kuumenna ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...