lauantai 18. syyskuuta 2010

KUKKAKAALI-CHEDDARJUUSTOKEITTO (Gordon Ramsayn ohjeella)

6 hengelle alkupalaksi tai 4 hengelle kevyeksi lounaaksi

4rkl oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 sellerinvartta silputtuna
1 keskikokoinen kukkakaali nuput irrotettuina
1tl mietoa curryjauhetta
hyppysellinen sahramia
3dl kuumaa kana- tai kasvislientä
3dl maitoa
100g keskivahvaa tai vahvaa cheddarjuustoa raastettuna

Kuumenna puolet oliiviöljystä isossa kattilassa ja lisää öljyyn sipuli ja sellerinvarsi. Paista keskilämmöllä samalla sekoitellen 3-4min eli kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Lisää loppu öljy, kukkakaalin nuput, curryjauhe ja sahrami.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja paista muutama minuutti. Peitä kannella ja paista vielä 4-5min muutaman kerran seosta hämmennellen.
Nosta kansi ja kaada joukkoon liemi. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada maito joukkoon. Lisää tilkka vettä, jos vihannekset eivät peity kokonaan nesteeseen. Kuumenna jälleen kiehuvaksi. Peitä kattila osittain kannella ja anna porista 10min eli kunnes kukkakaali on hyvin pehmeää.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna keitto miedolla lämmöllä ja lisää cheddarraaste vähitellen joukkoon.Lisää tilkka kuumaa vettä jos keitto tuntuu liian sakealta.
Oivallinen, lämmittävän voimakkaan makuinen keitto syysiltoihin - parasta mitä olen kukkakaalista saanut aikaiseksi! Ohjeessa ehdotettiin särpimeksi intialaista leipää tai cheddarjuustolla kuorrutettua paahtoleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...