4:lle
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
250g vihreitä papuja (poista kannat)
500g naudan sisäfilettä
muutama tuore timjaminoksa
oliiviöljyä
Marinadi
2 pientä salottisipulia hienonnettuna
1tl dijonsinappia
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
neitsytoliiviöljyä
kourallinen tuoreita pehmeitä yrttejä (rakuunaa, kirveliä, meiramia)
Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Keitä siinä papuja muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä (ei löysiä). Sekoita marinadin ainekset.Valuta pavut ja sekoita ne kuumina marinadiin. Anna maustua.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Silppua timjaminlehdet (voit kastaa timjaminoksat hetkeksi kuumaan veteen, se vapauttaa lehdistä makua). Pyörittele liha timjamisilpussa, suolassa ja mustapippurissa leikkuulaudalla.Paista erittäin kuumalla pannulla oliiviöljyssä liha joka puolelta hyvin nopeasti, max. minuutti. Anna lihan levätä hetki ja viipaloi ohuenohuiksi siivuiksi. Asettele siivut tarjoilulautaselle. Jos siivut jäävät vähän paksummiksi, lätistä siivut veitsen lappeella. Älä laita lihaa jääkaappiin odottelemaan, liha on parasta lämpöisenä. Asettele lihan päälle papuja ja ripottele vielä marinadia päälle. Heitä päälle yrttejä ja ripsi viimeiseksi vielä neitsytoliiviöljyä.
Todella herkullinen carpaccio! Miehen mielestä päihitti jopa mun lemppariohjeeni eli Jamien punajuurilla ja piparjuurella maustetulla creme fraichella täydennetyn carpaccion.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti