muutama rkl maissijauhoja
ripaus vastajauhettua mustapippuria
rypsiöljyä uppopaistamiseen
4-5 valkosipulin kynttä
4 punaista suurta chiliä
3 banaanisalottisipulia
vajaa 1tl jauhettua korianteria (alkuperäisessä ohjeessa 3 hienonnettua korianterinjuurta)
3rkl ruokosokeria (alkuperäisessä ohjeessa palmusokeria)
2rkl kalakastiketta
3rkl tamarindisosetta (tai limemehua)
thaibasilikaa


Pese ja perkaa kala, jätä pää paikoilleen (tai poista sekin - meillä pää irtosi liian pienellä pannulla kokonaista kalaa paistaessa...). Kuivaa kala ja tee sen kylkiin 3-4 viiltoa veitsellä.


Kuumenna suurella pannulla reilusti öljyä - voit joko uppopaistaa kalan kääntämättä sitä paiston aikana tai paistaa vähemmällä öljymäärällä jolloin kala pitää kääntää puolivälissä paistamista. Pidä öljy niin kuumana että se porisee kalan ympärillä, mutta pienennä lämpöä jos kala alkaa saada liikaa väriä - nahan tulee olla kauniin kullanruskea. Keskikokoinen siika on kypsä n. vartissa. Valmista tällä välin kastike loppuun: kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pienessä kattilassa ja pyörittele siinä chili-sipulitahnaa parin minuutin ajan kunnes se alkaa tuoksua voimakkaasti.



Kommentti: Kastike ei ollut lainkaan tulista vaikken poistanut chileistä siemeniä kuten ohjeessa neuvottiin. Kastike oli herkullista kalan kanssa ja yllättävän autenttisen makuista ottaen huomioon korianterinjuuren korvaamisen jauhetulla korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti