Valkopapu-persiljapyree:
800g yön yli liotettuja valkoisia papuja (cannellini- tai haricotpapuja)
80g savupekonisiivuja
muutama timjaminoksa
1/2 valkosipulia vaakatasossa halkaistuna
kourallinen sileälehtistä persiljaa lehdet silputtuina
Kala:
2 paksua savupekoniviipaletta
3rkl oliiviöljyä
2 nahatonta fileetä eli n.600g savukoljaa (tai turskaa tai pangasiusta)
muutama nokare voita
muutama timjaminoksa
kourallinen sileälehtistä persiljaa
Laita pavut, pekoni, timjami ja valkosipuli kattilaan ja kaada vettä joukkoon sen verran että ainekset peittyvät.


Kuumenna puolet öljystä paistinpannulla ja ruskista pekoni öljyssä rapeaksi. Nosta pekonit reikäkauhalla lautaselle odottamaan, lisää oliiviöljyä pannulle ja paista muutaman minuutin verran. Lisää voi, timjami ja persilja. Paista vielä hetki kunnes kala on kypsää; valele fileitä kuumalla vaahtoavalla voilla. Säästä pannulle jäänyt paistinliemi.



Papupyreen syvin olemus jäi multa ymmärtämättä, ehkä pavut ovat enemmänkin brittien oikkuja. Saatan joskus kokeilla jotain omaa versiota papupyreestä, mutta lisään siihen enemmän makua ja koostumusta risoton tyyliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti