sunnuntai 19. syyskuuta 2010

KALAA VALKOPAPU-PERSILJAPEDILLÄ (Gordon Ramsayn ohjeella)

4:lle

Valkopapu-persiljapyree:
800g yön yli liotettuja valkoisia papuja (cannellini- tai haricotpapuja)
80g savupekonisiivuja
muutama timjaminoksa
1/2 valkosipulia vaakatasossa halkaistuna
kourallinen sileälehtistä persiljaa lehdet silputtuina

Kala:
2 paksua savupekoniviipaletta
3rkl oliiviöljyä
2 nahatonta fileetä eli n.600g savukoljaa (tai turskaa tai pangasiusta)
muutama nokare voita
muutama timjaminoksa
kourallinen sileälehtistä persiljaa

Laita pavut, pekoni, timjami ja valkosipuli kattilaan ja kaada vettä joukkoon sen verran että ainekset peittyvät. Keitä kunnes pavut ovat pehmeitä (ohjeessa luki 1h tai ylikin, mutta meidän pavut olivat kyllä valmiita puolessa tunnissa, liekö johtunut pitkästä liotusajasta). Nosta puolet pavuista reikäkauhalla monitoimikoneeseen, lisää 2-4kauhallista keitinlientä ja hurauta sileäksi pyreeksi. Valuta loput pavut ja ota liemi talteen. Siirrä pyree ja loput pavut puhtaaseen kattilaan ja kuumenna. Lisää tarvittaessa keitinlientä saadaksesi risottomaisen löysän seoksen. Pidä pyree lämpimänä.

Kuumenna puolet öljystä paistinpannulla ja ruskista pekoni öljyssä rapeaksi. Nosta pekonit reikäkauhalla lautaselle odottamaan, lisää oliiviöljyä pannulle ja paista muutaman minuutin verran. Lisää voi, timjami ja persilja. Paista vielä hetki kunnes kala on kypsää; valele fileitä kuumalla vaahtoavalla voilla. Säästä pannulle jäänyt paistinliemi.Kuumenna papupyree jos se on ehtinyt jäähtyä ja mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon silputtu persilja. Lusikoi pyree lämmitetylle lautaselle, asettele kalafileet päälle. Lusikoi jokaisen annoksen päälle hieman paistinlientä pekonipalojen kera ja koristele vielä lopuksi persiljalla. Tarjoa heti.

Papupyreen syvin olemus jäi multa ymmärtämättä, ehkä pavut ovat enemmänkin brittien oikkuja. Saatan joskus kokeilla jotain omaa versiota papupyreestä, mutta lisään siihen enemmän makua ja koostumusta risoton tyyliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...