sunnuntai 20. marraskuuta 2011

SAI UA, pohjois-thaimaalaiset mausteiset makkarat


n. 1m pätkä käyttövalmista suolta
7 kaffirlimen lehteä hienonnettuna
3rkl punaista currytahnaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
30g inkivääriä raastettuna
2 sitruunaruohon valkoinen osa hienonnettuna
4tl kalakastiketta
3tl palmusokeria
2tl valkopippuria
2tl korianterijauhetta
½ nippua tuoretta korianteria
800g porsaan jauhelihaa
150g silavaa

Kuutioi silava pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki mausteet, jauheliha ja silavakuutiot huolellisesti. Muovaa pieni pihvi lihamassasta, paista se pannulla ja maista. Lisää lihamassaan tarpeen mukaan mausteita.
Rullaa suoli lihamyllyn suppilomaiseen makkaranvalmistusosaan. Varaa vettä kuppiin kostutusta varten. Solmi suolen pää kiinni. Työnnä makkaramassaa tasaisesti lihamyllyyn. Sähköisellä lihamyllyllä makkarat syntyvät kuin itsestään - suolta ei tarvitse kuin hieman avittaa sormin lihamassan työntyessä kuoreensa tasaisesti. Kun ensimmäinen makkara on sopivan pitkä, solmi pää kiinni narulla tai kiepauta muutaman kerran makkaraa ympäri. Työnnä lihamassaa taas suoleen ja jatka samaan tapaan: solmi seuraavan makkaran pää kiinni tai kiepauta muutaman kerran ympäri (tällä kertaa kuitenkin toiseen suuntaan, jottei edellinen pää kierry auki). Aseta makkarat lenkille ja solmi pää kun lihamassa on loppu.
Paista pannulla miedolla lämmöllä kypsäksi. Voit pistää varmuuden vuoksi makkaroihin pari reikää jottei paine poksauta makkaroita rikki, mutta pistä reikä ainakin, jos paistaessa makkaran pintaan ilmestyy ilmakuplia.
Leikkaa makkarat vinottain siivuiksi. Tarjoile sai ua -makkaroiden kanssa kalakastiketta sekä thaichilejä pieninä pätkinä. Tarjoa aterialla thaimaalaisittain useampia herkkuja, esim. som tamia ja khao soita, jotka myös ovat pohjois-thaimaalaisia herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...