sunnuntai 27. marraskuuta 2011

KAMPASIMPUKOITA, VANILJAKONJAKKIPONZU JA YRTTIÖLJY


Kampasimpukat ovat vaativia lisukkeiden ja maustamisen suhteen: jos mausteita on liian vähän, kampasimpukat ovat vain mauttomia palleroita. Toisaalta jos maustaa simpukoita liikaa tai lisukkeet jyräävät simpukoiden maun yli, koko kampasimpukoiden idea hukkuu. Tämä Viikkarin sivuilta bongattu resepti kuuluu viimeiseksi mainittuun kastiin: konjakkiponzu oli hyvin voimakkaan makuista eikä mikään mauista varsinaisesti korostanut kampasimpukoita. Ehkä tästäkin reseptistä saisi muokattua hienostuneemman makuisen, ainakin käyttäisin ponzua hyvin hillitysti.

4 annosta

8 kampasimpukkaa
sormisuolaa
Öljyä

Ponzu
1 osa Meukow vs Vanilla vaniljakonjakkia
1 osa soijakastiketta
1 osa oliiviöljyä
1/2 osa sitruunamehua

Yrttiöljy
5 basilikanoksaa
5 lehtipersiljanoksaa
1 dl oliiviöljyä (Bengt Frithiofsson collection Kalamata)
Suolaa, valkopippuria

Salaatti
Babypinaattia
Mizunasalaattia
Punaisia mangoldinversoja
Herneenversoja

Sekoita kaikki ponzukastikkeen ainekset. Sekoita tehosekoittimella basilika ja lehtipersilja oliiviöljyyn. Siivilöi ja mausta suolalla sekä valkopippurilla.

Irroita salaatinlehdet, huuhtele ja aseta kuivumaan.

Voitele simpukat oliiviöljyllä ja grillaa kuumalla pannulla. Simpukoita ei pidä grillata liian pitkään. Parasta on jos ne ovat hiukan raakoja keskeltä. Suolaa sormisuolalla.

Sekoita salaatinlehdet ja asettele ne lautasille. Laita kaksi simpukkaa salaatin päälle ja lisää ponzukastiketta ja yrttiöljyä. Tarvittaessa lisää vielä sormisuolaa pinnalle.

1 kommentti:

  1. Melkoisia ravintolaruokia! Taas noita ihanalta vaikuttavia kampasimpukoita, vieläkään en ole saanut aikaiseksi syötyä niitä..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...