keskiviikko 2. marraskuuta 2011

VALKOSIPULILLA, SALVIALLA JA LIMELLÄ MAUSTETTU HUMMERI

Teinpäs sitten ensimmäistä kertaa hummeria. Otukset olivat niin pieniä että valmistelut menivät vähän suhraamiseksi, mutta maku oli kohdallaan! Limeä laitoin aika reilusti koska pidän limellä raikastetuista merenherkuista. Reseptin bongasin (ja sitä hieman muokkasin) Viking Linen resepteistä. Käytä ihmeessä tuoretta hummeria jos sitä jostain saat!

2 annosta

2 pakastettua hummeria (keitettynä ja halkaistuna)
100 g huoneenlämpöistä voita
kourallinen (n.10-15 lehteä) tuoretta salviaa hienonnettuna
2rkl hienonnettua persiljaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
kourallinen vaaleaa kuivunutta leipää hienonnettuna
suolaa, valkopippuria
½-1 limen mehu
½ limen kuori raastettuna


Sulata hummeri ja keitä sitä (pakkauksen ohjeen mukaan) muutama minuutti. Nosta pois vedestä. Hummerin päästä löytyy keskeltä pieni risti. Työnnä veitsen kärki ristin läpi ja halkaise hummeri päästä alkaen. Suorista pyrstö ja hakaise se rististä taaksepäin. Poista vatsalaukku (sijaitsee pään etuosassa) sekä suoli (musta "naru" pyrstössä). Riko sakset veitsen tai hummeripihtien avulla, pelasta herkullinen saksiliha muun hummerinlihan päälle. Sekoita voi, yrtit, valkosipulin kynsi, limen kuoret ja mehu. Lisää mehua pikkuhiljaa ja maista milloin seos on sopivan raikasta. Lisää leipäraaste, mausta suolalla ja valkopippurilla. Levitä maustevoi halkaistujen hummerinpuolikkaiden päälle ja kuorruta uunin yläosassa 270 asteessa n.5 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Erään Thaimaan reissun jälkeen uskoin jättäväni tuon raaka-aineen sikseen, kunnes nyt lidistä tarttui pari matkaan. Aivan huippu resepti. Tuo päällinen täytyy kyllä varioida kaikkiin muihinkin merenelävä/kalaresepteihin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...