sunnuntai 27. marraskuuta 2011

ANKANRINTAA JA FENKOLIMARMELADIA

Sain kaverilta Delicard-lahjakorin, jolla tilasimme kaksi valtavaa ankan rintaa. Delicardin sivuilta nappasimme reseptin, jolla ankka onnistui täydellisesti: nahka oli rapea ja liha sopivan kypsää ja mureaa. Ankkaa tosin oli niin paljon, ettei ihana fenkolimarmeladi olisi riittänyt kahdelle rinnalle mitenkään. Reseptin kermaperunat olivat niin kummallisesti valmistettu, että jätän perunaosion reseptistä pois ja suosittelen tekemään oikein kunnolla uunissa haudutettuja kermaperunoita lisukkeeksi.


700 g ankanrintaa

1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl inkivääriraastetta
suolaa, mustapippuria

Fenkolimarmeladi
1 dl sokeria
2 dl puristettua appelsiinimehua
2 fenkolia
gourmetsuolaa, mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista.

Leikkaa useita pitkittäisiä viiltoja ankanrinnan rasvapintaan. Suolaa ja pippuroi ankanrinnat, paista keskilämmöllä ensin rasvapuolet rapean ruskeiksi, sitten toinen puoli nopeasti. Sekoita hunaja, korianterinsiemenet ja inkivääriraaste. Sivele seos ankanrintojen pintaan. Paista ankanrinnat 100-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 60-65 °C (noin 35 min). Anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittyinä noin 30 min. Kuumenna ne rasvapuoli alaspäin pannulla ennen tarjoilua ja viipaloi annospaloiksi.

Paahda sokeri ruskeaksi kattilassa. Lisää appelsiinimehu. Suikaloi fenkoli ja pane se sokeri-mehuliemeen kattilaan. Hauduta kannen alla, kunnes fenkoli on pehmeää. Jos neste haihtuu, lisää tilkka vettä. Keitä lopuksi ilman kantta, kunnes kaikki neste on haihtunut ja fenkoli karamellisoitunut. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...