tiistai 31. toukokuuta 2011

VIETNAMILAINEN NAUDANLIHA-MUNAKASSALAATTI

Tämä resepti on oma versioni Parhaat reseptit - Vietnam -kirjan ohjeesta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin nuudeleiden sijasta valkoista merilevää, mutta päätin korvata sen nuudeleilla koska meillä päin valkoisen merilevän metsästys kaupoista ei tuota tulosta ja uskoin vakaasti nuudelien liukkaan koostumuksen korvaavan merilevän, ainakin kirjan kuvan perusteella. Käyttämäni riisinuudelit olivat kuitenkin liian paksuja - seuraavalla kerralla teen salaatin ohuemmista rihmamaisista lasinuudeleista. Alkuperäisessä reseptissä merilevä ryöpättiin inkiväärin kanssa niin että levä sai makua, mutta minä huomasin tämän liian myöhään ja ryöpättyäni pelkät inkiväärilastut päätin silputa osan niistä salaatin sekaan - omassa reseptiversiossani on siis vain muutama lastu inkivääriä, alkuperäisessä ohjeessa 5cm pätkä inkivääriä. Ryöppääminen onneksi pehmensi sopivasti niin inkiväärin makua kuin koostumustakin.

4 annosta

n.150g lasinuudeleita
2 munaa
2rkl riisiviiniä
suolaa
pippuria
3rkl öljyä
250g naudan ulkofileetä
tuoretta inkivääriä ohuen ohuiksi siivuiksi leikattuna, n.4 siivua
3 punaista chiliä (tai maun mukaan)
3rkl kalakastiketta
1tl sokeria
3rkl limettimehua
2rkl rouhittuja maapähkinöitä
2rkl (mustia) seesamin siemeniä
1/2 nippua korianteria silputtuna
1/2 nippua minttua silputtuna

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä niin etteivät ne tartu toisiinsa. Vatkaa munat riisiviinin kanssa, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuumenna 1rkl öljyä suurella pinnoitetulla pannulla ja valmista munamassasta 2 ohuenohutta lettua hyvin matalalla lämmöllä. Anna jäähtyä, kääri rullalle ja leikkaa rullat viipaleiksi.

Kuumenna loppu öljy wokissa tms. pannussa. Leikkaa huoneenlämpöinen naudanfilee hyvin ohuiksi suikaleiksi ja paista kuumassa pannussa n.3minuuttia. Jäähdytä. Kiehauta inkiväärisiivuja parin minuutin ajan vedessä ja silppua sen jälkeen inkiväärisiivut. Silppua chilit ja sekoita ne kalakastikkeen, limettimehun ja sokerin kanssa. Laita lihasuikaleet ja nuudelit kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Levitä maustettu liha ja nuudelit tarjoiluastiaan, asettele päälle munakasrullasiivut. Paahda rouhittuja maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä pannussa ilman rasvaa, ripottele ne yrttien kanssa salaatin päälle.

2 kommenttia:

  1. Heh, olin kirjoittanut että alkuperäisessä reseptissä merilevää ryöpättiin merilevän kanssa. Joskus musta tuntuu ettei näitä reseptejä lue kukaan :D....

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaapa herkulliselta - pakko kokeilla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...