keskiviikko 11. toukokuuta 2011

JUUSTOKEITTO

Eipäs ole näinkään simppeliä klassikkoa tullut aiemmin kokeiltua! Mulle jäi joskus muinoin töissä traumoja juustokeitosta, kun eväät olivat unohtuneet kotiin ja sen vuoksi joutui syömään keittoa jollaista oli juuri äsken nähnyt potilaan syövän ja... no, sen jälkeen voivan pahoin. Mutta se niistä mielikuvista, keitto oli hyvää eikä lainkaan traumatisoivaa!


3-4 annosta

1 sipuli
50g voita
3/4dl vehnäjauhoja
5dl vettä + 2rkl kanafondia
1tl timjamia
2dl kuivaa valkoviiniä
2dl ruokakermaa
220-230g keskivahvaa/vahvaa juustoa makusi mukaan (Gruyére + Kellarimestarin juusto)
1rkl hienonnettua ruohosipulia
vastarouhittua mustapippuria

(salvianlehtiä)

Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa kattilassa kunnes se on pehmeää. Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita voimakkaasti. Lisää kiehuvaa kanalientä pikkuhiljaa voimakkaasti sekoittaen. Kiehuttele hetki ja lisää valkoviini. Lisää timjami ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää kerma ja raastettu (tai monitoimikoneessa hienonnettu) juusto. Sekoita hyvin, maista ja mausta makusi mukaan pippurilla (suolaa tuskin tarvitsee). Kuumenna ja sekoita kunnes juusto on varmasti sulanut ja keitto on tasaista. Ripottele joukkoon vielä ruohosipuli, annostele keittolautasille ja koristele halutessasi salvianlehdillä. Juustokeiton kanssa maistuu mainiosti vaikkapa Wasan delicate thin crisp rosemary & salt "näkkäri".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...