maanantai 9. toukokuuta 2011

SINIHOMEJUUSTO-VALKOSIPULIETANAT


Jep, tiedän - kuulostaa varmasti monen korvaan aivan järjettömältä painajaiselta. Jollain Kreetan matkalla voitimme ennakkoluulomme ja uskalsimme kokeilla noita epäilyksiä herättäviä pikku nilviäisiä. Tämän jälkeen etanapannu menikin välittömästi hankintalistalle. Ainakaan täälläpäin ei myydä maustamattomia etanoita kuoressaan, joten jos etanat haluaa valmistaa kotilossa, kotilot on ostettava erikseen. Laivalta toinkin tuliaisena paketin kotiloita ja säilyke-etanoita, mutta tällaiseen etanapannuun ei kuoria tarvita vaan etanat kellivät pannun kolosissa eikä viitä tarvitse kaivella kuoren sisältä. Etanat itsessään ovat hyvin mauttomia, mutta voissa, yrteissä ja valkosipulissa lilluvat pallerot ovat varsin maukkaita ja hyvästä ruuasta kertoo sekin, että pannun pohjalta on aivan pakko kaapia viimeisetki herkkuliemet leivällä - tarjoa etanat siis tuoreen, rapean leivän kanssa tai esim. yrttijuustoleivän kanssa, kuten me teimme. Vastaavia reseptejä oli netti pullollaan, tässä minun versioni.

12kpl säilyke-etanoita
100g huoneenlämpöistä voita
kourallinen tuoretta persiljaa
50g sinihomejuustoa
2 valkosipulin kynttä

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta etanat ja aseta 1 etana jokaiseen etanapannun kuoppaan (pieneen etanapannuun mahtuu 6 etanaa, isoon 12). Sekoita keskenään hyvin voi, hienoksi silputtu persilja, sinihomejuusto muruina sekä hienonnetut valkosipulin kynnet. Annostele n. ronskin teelusikallisen verran yrttivoita jokaisen etanan päälle.
Paista uunissa 10 min ja nauti hyvän viinin ja leivän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...