maanantai 9. toukokuuta 2011

PIZZAPERJANTAI!

Perjantai-iltana nautiskeltiin pizzoja, ei kuitenkaan pakastepizzaa vaan itsetehtyjä herkkulättysiä. Jätin tällä kertaa taikinan melko löysäksi ja pizzoista tuli ihan järjettömän hyviä, pohja kohosi sopivasti ja paistui rapeaksi. Kokeiltiin vaihteeksi paria vähän erilaista täytekomboa.

Kana-aurajuusto-ananas Leikkasin maustamattomat kanafileet pieniksi kuutioiksi ja paistoin nopeasti pintaa kuumalla pannulla, maustoin suolalla, pippurilla ja ronskilla ropauksella paprikaa. Uunissa muutama minuutti pizzakivellä ja vähän oreganoa päälle. Tosi maukasta!

Frutti di mare Päätin kokeilla vähän tuoreemmista aineksista, eli putsattuja sinisimpukoita ja jättikatkaravun pyrstöjä pizzan päälle ennen uuniin laittamista ja kypsän pizzan päälle ohuen ohuita siivuja raakaa tonnikalaa. Simpukat avautuivat juuri sopivasti pizzan kypsyessä ja tonnikalakin kypsyi hieman kuumalla pizzalla jääden kuitenkin herkullisen mehukkaaksi. Päälle ripottelin vielä tuoretta basilikaa silppuna. Onnistunut kokeilu ja iloinen yllätys!

Ja vanhana tuttuna mozzarella-prosciutto-aurinkokuivattu tomaatti-rucola Rucola tuoreena kuuman pizzan päälle.

NAM!

Pizzan perusohje: KLIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...