öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 kypsää tomaattia
(1rkl tomaattipyrettä)
7dl vettä + 2-3rkl hummerifondia (tai kalafondia)
1/2pll kuivaa valkoviiniä
1 laakerinlehti
1tl fenkolinsiemeniä
muutamia timjaminoksia
1tl sahramia
1 kuhafilee (n.300g)
sinisimpukoita (n.10kpl)
jättikatkaravun pyrstöjä (n.10kpl)
päälle (persiljaa tai) basilikaa
1dl majoneesia
1 valkosipulin kynsi
ripaus mustapippuria ja suolaa
ripaus chiliä
Kalttaa tomaatit ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää (tomaattipyre,) kuutioidut tomaatit, vesi, fondi, viini, fenkolin siemenet, sahrami sekä silputtu, kovista varsista riivitty timjami. Anna kiehua n.10 minuuttia. Lisää kala sopiviksi paloiksi leikattuna ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Lisää puhdistetut simpukat sekä jättikatkaravun pyrstöt ja kypsennä kunnes ne ovat lämminneet ja simpukat auenneet - pari minuuttia. Sekoita majoneesiin hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Annostele bouillabaisse lautasille, lisää päälle maustettua majoneesia ja ripottele päälle basilikaa. Nauti kuivan valkoviinin ja leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti