tiistai 31. toukokuuta 2011

VIETNAMILAINEN HAPANIMELÄ KALAKEITTO

Tämä resepti on oma versioni Parhaat reseptit - Vietnam -kirjan ohjeesta. Keitto oli todella maukasta vaikka etukäteen hieman epäilimme miten ananas sopii kalakeittoon. Vaikka ainesten lista on pitkä, keitto on helppo ja nopea valmistaa kuten itämaiset ruuat yleensäkin.


n.4annosta

3/4dl tamarinditahnaa (kastikemaista)
3 punaista chiliä (tai maun mukaan)
2 valkosipulin kynttä
suolaa
sokeria
2 kevätsipulia
1/2 lehtisellerin vartta
1rkl öljyä
3 tomaattia
200g ananasta
1l kanalientä
2rkl osterikastiketta
2rkl limettimehua
350g vaaleaa kalaa fileenä (kuha)
1tlk (n.200g)säilykepavunituja
1/2 nippua tilliä
1/2 nippua thaibasilikaa
kalakastiketta

Hienonna chilejä hieman veitsellä, kuori ja silppua valkosipuli. Survo chilit, valkosipulit, ripaus suolaa ja sokeria morttelissa tahnaksi. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa ne vinottain renkaiksi. Puhdista sellerinvarsi ja leikkaa siitäkin vinottain ohuehkoja viipaleita. Poista tomaateista kanta ja leikkaa tomaatit kahdeksaan osaan. Leikkaa ananas paloiksi. Leikkaa kalafileestä sopivia kuutioita.

Kuumenna öljy kattilassa, kuulota kevätsipulia, selleriä ja maustetahnaa hetken aikaa. lisää tomaatit ja ananas kattilaan ja kypsennä sekoittaen. Kaada kanaliemi joukkoon. Lisää tamarinditahna, limettimehu ja osterikastike. Anna kiehua n.5min.

Valuta pavunidut ja silppua yrtit karkeasti. Lisää kalapalat keittoon n.3 minuutiksi ja sekoita lopuksi vielä idut joukkoon hyvin varovasti, jotteivät kalapalat rikkoudu. Annostele keitto tarjoilulautasille ja koristele yrteillä. Aseta kalakastike pöytään niin että jokainen voi maustaa sillä keittonsa mieleisekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...