sunnuntai 22. toukokuuta 2011
PERUNA-JUUSTOPATEE
4-6 hengelle
800g kiinteitä perunoita
1 valkosipulinkynsi
3 munaa
4dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria jauheena
1dl hienonnettua ruohosipulia
n.2½dl raastettua gruyérejuustoa
voita
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pitkänomainen n.2l vuoka ja peitä sen pohja kostutetulla leivinpaperilla. Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipulisilppu munien kanssa kermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele vuoan pohjalle limittäin kerros perunaviipaleita. Lisää päälle kerroksittain kermaseosta, ruohosipulia, juustoraastetta ja perunaviipaleita siten, että ylin kerros on perunaa. Kaada päälle loppu kermaseos. Painele pateeta tiiviimmin vuokaan. Nostele päälle muutamia pieniä voinokareita. Laita vuoka vesihauteeseen (uunipannu, jossa on kiehuvaa vettä noin puolet pateevuoan korkeudesta). Kypsennä uunin keskiosassa vesihauteessa noin 1½h. Peitä foliolla jos pinta alkaa tummua. Anna pateen vetäytyä 15min ja kumoa sen jälkeen leikkuulaudalle. Leikkaa tarjoiltaessa sopiviksi annospaloiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti