Siskonmakkarat, nuo ihanat höttöpallerot,
jotka imevät itseensä makua kuin pienet pesusienet!
Niistä ja jääkaapin jämistä syntyi eräänä kauniina päivänä uusi lempparisiskonmakkarakeittoni.
loraus öljyä
1 rkl hapanta currytahnaa
1 rkl gochujangia
1 rkl srirachaa
1 rkl härkäfondia
2 isoa valkosipulin kynttä raastettuna
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
400g hapankaalia tai kim chiä (tai kim chi -hapankaalia)
paketti siskonmakkaroita
kourallinen mungpavun ituja
pari kevätsipulin vartta siivutettuna
säilöttyä sinappikaalia suikaloituna (voi jättää poiskin jos ei löydy)
maun mukaan punaista tuoretta chiliä siivuina
Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele siinä hetki currytahnaa. Lisää gochujang, sriracha, härkäfondi, valkosipuli ja inkivääri ja pyörittele taas hetki niin, että saat kaikki tasaiseksi seokseksi. Lisää hapankaali ja sekoita. Lisää noin litra vettä ja kiehauta. Lisää siskonmakkarat kuorestaan puristettuina palloina ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes siskonmakkarat ovat kypsiä.
Koristele annokset iduilla, kevätsipulilla, sinappikaalilla ja chilillä ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti