Kaipaatko lohikeittoosi uutta ytyä ja ideaa,
tai rakastatko thaimaalaista tom kha kai -keittoa, mutta voisit kokeilla välillä jotain vähän erilaista?
Tom kha -keitto toimii uskomattoman hyvin myös lohella!
5 dl kookosmaitoa
2-3 dl vettä
1 sitruunaruohon varsi (tai 1 tl sitruunaruohotahnaa jos et saa sitruunaruohoa käsiisi), valkoinen osa paloiteltuna
parin sentin mittainen pala galangaa (tai inkivääriä) ohuehkoina siivuina
3 salottisipulia hienonnettuna
400 g kirjolohta kuutioina/suikaleina
2 rkl kalakastiketta
1tl palmusokeria (tai vaikkapa ruokosokeria ellet löydä palmusokeria)
200 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
100 g herkkusieniä
3 rkl limettimehua
6 pientä kaffirlimen lehteä
3-5 linnunsilmächiliä hienonnettuna tai 2 pitkää punaista chiliä hienoksi viipaloituna ilman siemeniä
muutama korianterin lehti koristeluun
Laita kookosmaito, sitruunaruoho, inkivääri sekä salottisipulit kattilaan. Kuumenna kunnes kiehahtaa. Lisää kalakastike, chilit, kaffirlimen lehdet sekä palmusokeri ja kiehuta hiljalleen 5 min. Lisää vettä, jotta keitosta tulee sopivan ohutta. Lisää tomaatit, lohi ja sienet ja kiehauta pari minuuttia. Lisää viimehetkellä limettimehu, älä enää kuumenna.
Maista ja mausta makusi mukaan lisää.
Koristele korianterilla ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti