Tämäkin resepti on kirjasta Löytöretki Intian keittiöihin.
Alkuperäisessä reseptissä käytetään mausteseokseen 20 kpl mietoja ja hieman makeita kashmirilaisia chilejä, mutta korvasin ne pienillä ja tulisilla chileillä.
muutama kuivattu punainen chili
2 tl korianterin siemeniä
1 tl juustokuminan (jeeran) siemeniä
½ tl jauhettua kurkumaa
10 kokonaista mustapippuria
2 rkl tamarindisosetta
1½ kg luutonta possun lapaa tai vastaavaa rasvaista osaa possusta 3 cm kuutioiksi leikattuna
1 rkl öljyä
2 sipulia 3 cm paloiksi leikattuna
2 cm pala tuoretta inkivääriä silputtuna
6 vihreää chiliä pitkittäin halkaistuna
8 neilikkaa
2 cm pitkä pala kanelitangosta hieman murskattuna
1rkl tummaa etikkaa
3 valkosipulin kynttä silputtuna
1 vihreä chili pitkittäin suikaloituna ilman siemeniä
Laita pieni paistinpannu miedolle lämmölle ja paahda chilejä, korianterin ja juustokuminan siemeniä, kurkumaa sekä mustapippureita kuivalla pannulla, kunnes niistä nousee voimakas tuoksu. Jauha paahdetut mausteet hienoksi jauheeksi morttelissa.
Sekoita mausteet tamarindisoseeseen ja sekoita liha tähän marinadiin. Peitä ja anna marinoitua jääkaapissa 2 tunnin ajan.
Kuumenna öljy kattikassa tai kasarissa ja paista siinä lihaseosta erissä, kunnes se on ruskistunut. Laita kaikki lihat takaisin kattilaan ja lisää sipuli, inkivääri, chilit, neilikat ja kaneli. Sekoita hyvin. Vähennä lämpöä ja keittele noin 20 minuuttia.
Lisää etikka, valkosipuli ja 2½ dl vettä ja keitä 1 - 1½ tuntia, kunnes sianliha on erittäin kypsää. Mausta suolalla. Keitä, kunnes öljy erottuu maustekastikkeesta. Koristele chilisuikaleilla ennen tarjoamista.
Bafathin kanssa maistuu erinomaisesti esim. raitan ja churrin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti