tiistai 5. marraskuuta 2019

RAITA JA CHURRI

Nämä kaksi ihanaa, jogurttipohjaista kastiketta raikastavat mukavasti tulisten ja mausteisten intialaisten ruokien potkua.

RAITA
450 g kurkkua raastettuna
1 suuri kypsä tomaatti silputtuna
3 dl paksua maustamatonta jogurttia
½ rkl öljyä
1 tl (mustia) sinapinsiemeniä
1 rkl tuoreita korianterinlehtiä (voi jättää pois)

Valuta kurkkua ja tomaattia siivilässä n. 20 minuuttiua, jotta ylimääräinen neste poistuu. Sekoita kasvissilppu sitten jogurtin kanssa kulhossa ja mausta makusi mukaan suolalla. Kuumenna loppumaustamista varten öljy pienessä kattilassa kohtalaisella lämmöllä, lisää sinapinsiemenet, peitä kannella ja ravistele kattilaa, kunnes siemenet alkavat poksahdella.

Kaada siemenet ja öljy jogurttiseoksen päälle. Ripottele halutessasi korianteria koristeeksi.




CHURRI
1 tl juustokuminan (jeeran) siemeniä
10 g (1 ¼ dl) tuoreita mintun lehtiä silputtuna
15 g (1 ¼ dl) tuoreita korianterin lehtiä silputtuna
2 cm pala tuoretta inkivääriä paloiteltuna
2 vihreää chiliä paloiteltuna
3 dl paksua maustamatonta jogurttia
3 dl piimää
1 sipuli ohuina viipaleina

Paahda kuivalla paistinpannulla miedolla lämmöllä juustokuminan siemeniä, kunnes niistä nousee voimakas tuoksu. Jauha paahdetut siemenet hienoksi jauheeksi huhmareessa.

Jauha minttu, korianteri, inkivääri ja chilit hienoksi tahnaksi tehosekoittimessa tai leikkaa ne hienoksi silpuksi veitsellä ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa. Sekoita joukkoon sipuli ja jauhettu juustokumina. Säästä osa jeerasta ripoteltavaksi churrin päälle koristeeksi.



Reseptit kirjasta Löytöretki Intian keittiöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...