Jäätelön perusainekset ovat kananmuna, sokeri, kuohukerma ja maito. Jäätelökoneemme ohjeessa nämä ainekset sekoitetaan sellaisinaan, mutta epäileväisenä Elmerinä vaahdotan munat ja sokerin sekä kerman. Koneen ohjeessa munat käytetään valkuaisineen päivineen, mutta pikaisen nettitutkimuksen jälkeen päädyin käyttämään pelkät keltuaiset, koska valkuaisten käyttäminen saattaa muuttaa jäätelön rakennetta epäsuotuisasti.
Reseptiä voi muunnella lähes loputtomasti. Kerman ja maidon voi korvata vegeversioilla, vaikkapa kookosmaidolla. Perusjäätelön maustamisessa voi antaa mielikuvitukselle siivet: marjoja, hedelmiä, sitrushedelmän kuorta, alkoholia (ota huomioon alkoholin määrä ja sen jäätymisominaisuudet), yrttejä, mausteita, keksimuruja, suklaata, pähkinöitä ja muita mieleesi juolahtavia ainesosia yhdistelemällä saat loputtoman määrän uusia, mielikuvituksellisia jäätelöherkkuja.
4 kananmunan keltuaista
1½dl sokeria
3dl kuohukermaa
2dl maitoa
Vaahdota keltuaiset ja sokeri tasaiseksi, paksuksi massaksi. Vaahdota kuohukerma. Sekoita maito muna-sokerimassaan ja nostele sekaan varovasti kermavaahto. Mausta haluamallasi tavalla ja kaada seos jäätelökoneen kulhoon. Käynnistä kone ja valmista vaadittu aika (30-60 min). Kaavi valmis jäätelö pakastamisen kestävään rasiaan ja säilytä pakkasessa. Jäätelö säilyy noin viikon (noin niin kuin teoriassa, ellei päädy herkuttelijoiden suuhun alta aikayksikön).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti