Helteisen sunnuntain herkullisen ja kevyen lounaan resepti löytyi Glorian Ruoka & Viini -lehdestä.
1 l vihreää salaattia (esim. tammenlehvää ja romainea)
4 kypsää persikkaa
1 rkl oliiviöljyä
8 isoa salvianlehteä
8 siivua parmankinkkua
250 g puhvelinmaitomozzarellaa (mozzarella di bufala)
2 rkl suolattomia pistaasipähkinöitä
kastike
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Huuhdo ja valuta salaatti.
Puolita persikat ja poista kivet. Sivele persikoiden leikkuupinnat öljyllä. Grillaa persikoita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin 2 minuuttia. Käännä persikat ja aseta yksi salvianlehti puolikkaan päälle. Jatka grillaamista vielä 2 minuuttia.
Asettele salaatti, persikanpuolikkaat ja parmankinkkusiivut tarjoiluvadille. Revi mozzarellapallot paloiksi ja lisää ne salaattiin.
Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele ne salaattiin. Valuta kastike salaatin pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti