sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

GRILLATTU PERSIKKA-PARMANKINKKUSALAATTI

Helteisen sunnuntain herkullisen ja kevyen lounaan resepti löytyi Glorian Ruoka & Viini -lehdestä.



1 l vihreää salaattia (esim. tammenlehvää ja romainea)
4 kypsää persikkaa
1 rkl oliiviöljyä
8 isoa salvianlehteä
8 siivua parmankinkkua
250 g puhvelinmaitomozzarellaa (mozzarella di bufala)
2 rkl suolattomia pistaasipähkinöitä

kastike
 3/4 dl oliiviöljyä
 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
 1 tl hunajaa
 ½ tl suolaa
 ½ tl mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Huuhdo ja valuta salaatti. 

Puolita persikat ja poista kivet. Sivele persikoiden leikkuupinnat öljyllä. Grillaa persikoita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin 2 minuuttia. Käännä persikat ja aseta yksi salvianlehti puolikkaan päälle. Jatka grillaamista vielä 2 minuuttia.


Asettele salaatti, persikanpuolikkaat ja parmankinkkusiivut tarjoiluvadille. Revi mozzarellapallot paloiksi ja lisää ne salaattiin.

Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele ne salaattiin. Valuta kastike salaatin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...