Tämäkin kesäinen keitto löytyi Glorian Ruoka & Viini (7/18) -lehdestä.
1 pieni (250g) kesäkurpitsa
1 kevätsipuli varsineen
4-5 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
parmesaanitahna:
1 viipale maalaisleipää
½ dl parmesaania raastettuna
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
lisäksi:
rucolanversoja
rucolanversoja
krutonkeja
Paloittele kesäkurpitsa monitoimikoneen kulhoon. Säästä sipulin varsi keiton pinnalle. Paloittele sipuli kesäkurpitsan joukkoon. Soseuta ja lisää vesi, valkoviinietikka ja suola. Jäähdytä keitto jääkaapissa.
Tee parmesaanitahna. Kuutioi leipä, raasta parmesaani ja kuori valkosipulit. Yhdistä parmesaanitahnan aineet ja soseuta tasaiseksi.
Hienonna sipulinvarsi. Tarjoa keitto parmesaanitahnan, viipaloidun sipulinvarren, rucolanversojen ja krutonkien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti