perjantai 5. heinäkuuta 2019

KESÄKURPITSAGAZPACHO JA PARMESAANITAHNA

Tämäkin kesäinen keitto löytyi Glorian Ruoka & Viini (7/18) -lehdestä.


1 pieni (250g) kesäkurpitsa
1 kevätsipuli varsineen
4-5 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa

parmesaanitahna:
1 viipale maalaisleipää
½ dl parmesaania raastettuna
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa

lisäksi:
rucolanversoja
krutonkeja

Paloittele kesäkurpitsa monitoimikoneen kulhoon. Säästä sipulin varsi keiton pinnalle. Paloittele sipuli kesäkurpitsan joukkoon. Soseuta ja lisää vesi, valkoviinietikka ja suola. Jäähdytä keitto jääkaapissa. 

Tee parmesaanitahna. Kuutioi leipä, raasta parmesaani ja kuori valkosipulit. Yhdistä parmesaanitahnan aineet ja soseuta tasaiseksi. 

Hienonna sipulinvarsi. Tarjoa keitto parmesaanitahnan, viipaloidun sipulinvarren, rucolanversojen ja krutonkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...