Kun raparpekoni nousi somehitiksi kesällä 2016,
se jätti minut hieman kylmäksi. Ideana hauska, mutta kaipasi vähän tuunailua. Tuolloin pohdiskelin, että kehittelen reseptiä mieleisekseni ja väsään jonkin raparpekonille sopivan dippikastikkeen. Reseptin muokkailu unohtui kuitenkin pariksi vuodeksi, kunnes raparperipuska tänä keväänä hullaantui jälleen puskemaan ennätysmäärän varsia.
Raparpekoni 2.0 osui ja upposi. Lisäsin alkuperäiseen reseptiin chiliä potkuksi sekä enemmän sokeria tasapainottamaan makua. Supersimppeli dippikin sopi tarkoitukseensa loistavasti.
pari raparperin vartta kuorittuna, pitkittäin puolitettuna ja n. 10cm pätkiin pilkottuna
muutama kuivattu punainen chili morttelissa hienonnettuna
n. ½-1 dl sokeria, niin että raparperin varret peittyvät kauttaaltaan
paketti pekonia
dippi
2 dl creme fraichea
1dl HP spicy BBQ hot & smokey -kastiketta
Pyörittele raparperit sokeri-chiliseoksessa.
Anna maustua vähintään puoli tuntia.
Kääri raparperit mausteineen pekoniin ja grillaa sopivan ruskeiksi.
Sekoita creme fraiche ja bbq-kastike keskenään.
DIPPAA!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti