tiistai 23. heinäkuuta 2019

PARSA-LOHIHODARIT

Jos makkara alkaa pursuta korvista ja hodaritkin on jo "niin nähty", kannattaa kokeilla vielä tätä kesäistä versiota!


Resepti Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 4/19.

500g (= 1 nippu) vihreää parsaa
2rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 dl parmesaania raastettuna
300g graavilohta viipaleina

kastike
½ sitruuna
2 ½ dl majoneesia
2 tl piparjuuritahnaa

munakokkeli
6 kananmunaa
1½ dl (kaura)kermaa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 rkl voita

8 hot dog -sämpylää

Laita grilli kuumenemaan. Napsauta parsoista puumainen tyvi pois ja huuhdo mahdollinen hiekka pois parsoista. Jos parsoissa on paksu kuori, kuori ne puolivälistä alaspäin.

Tee majoneesikastike. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi ja purista sitruunasta 2tl mehua. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Tee munakokkeli. Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma, suola ja pippuri ja sekoita. Sulata voi pannussa. Kaada kananmunaseos pannuun ja kypsennä keskilämmöllä 3-4 minuuttia pohjaa myöten sekoitellen. Pidä lämpimänä esim. folion alla.

Grillaa parsoja 2-3 minuuttia välillä käännellen. Halkaise sämpylät ja kuumenna ne grillissä.

Täytä sämpylät parsalla, munakokkelilla, lohella ja majoneesikastikkeella. Viimeistele parmesaanilla ja ruohosipulilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...