perjantai 7. kesäkuuta 2019

KURKKU-TAHINIKEITTO JA PANNUKIKHERNEET

Tämä raikas ja kesäinen keitto löytyi Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 7/18.


4 annosta

25 min

8 avomaankurkkua
2 salottisipulia 2 valkosipulinkynttä
2dl tilliä hienonnettuna
2dl korianteria hienonnettuna 5dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1tlk (2 dl) kasvikermaa
1dl vaaleaa tahinia
1tl ras el hanout -mausteseosta (esim. Santa Maria World)
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
(1/2l jääpaloja)


pannukikherneet
1 tlk (380/230g) kikherneitä
2 rkl öljyä
1 tl juustokuminansiemeniä
1/4 tl kurkumaa
1/2 tl suolaa

Aloita kikherneistä. Valuta ne siivilässä. Paahda kikherneitä juustokuminan, kurkuman ja suolan kanssa öljyssä pannussa 5-8 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kikherneet saavat väriä. 

Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. 



Kuori ja hienonna salottisipulit valkosipulit. Hienonna yrtit. Laita vesi, kasvisliemikuutio, sipulit ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2-3 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää kurkut ja yrtit. Sekoita kasvikerma, tahini, ras el hanout ja chili liemeen, Soseuta keitto ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla. Jos tarjoat keiton lämpimänä, kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Jos haluat helpotusta helteeseen, jäähdytä keitto, lisää joukkoon 1/2 litraa jäitä ja soseuta. Jaa keitto lautasille ja viimeistele paahdetuilla kikherneillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...