torstai 23. toukokuuta 2019

HOT DOGIT VIETNAMILAISELLA POSSUMAKKARALLA JA KYSSÄKAALIPIKKELILLÄ

Aivan mahtava resepti, jälleen kerran Glorian Ruoka & Viini -lehdestä!
Etenkin mausteiset, kuorettomat makkarat olivat niin maukkaita ja helppoja valmistaa, että teimme niitä heti seuraavana viikonloppuna uudestaan.


1 ½ kg possun kassleria
1 sitruunaruoho
1 ruukku korianteria
3/4 dl osterikastiketta
2 rkl fariinisokeria
1 rkl suolaa
1 rkl viismaustetta
6 valkosipulinkynttä

kyssäkaalipikkeli
3 porkkanaa
1 kyssäkaali
½ tl suolaa
½ ruukkua minttua
½ dl riisiviinietikkaa

hotdogsämpylöitä*
maapähkinöitä rouhittuna
srirachakastiketta


Paloittele liha ja jauha se lihamyllyn karkealla terällä kaksi kertaa. Hienonna sitruunaruoho ja korianteri. Laita jauhettu kassler ja mausteet yleiskoneen kulhoon, kuori ja raasta valkosipulit joukkoon. Sekoita taikinakoukulla tai vaivaa käsin 5 minuuttia.


Pursota tai muovaile kelmun päälle noin 15cm pituisia makkaroita. Rullaa makkarat kelmussa tiiviiksi pötköiksi ja kieritä kelmupötköjen päät tiukasti. Höyrytä makkaroita muutaman kappaleen erissä höyrykattilassa tai höyryuunissa kuten me teimme, 10minuuttia. 

Kuori ja leikkaa porkkanat ja kyssäkaali tikuiksi. Laita kasvikset matalaan kulhoon. Ripottele suola kasviksille. Sekoita ja anna maustua 5 minuuttia. Hienonna yrtit ja lisää ne etikan kanssa kasvistikkujen sekaan. Jätä maustumaan. 


Poista kelmut vasta jäähtyneistä makkaroista. 


Ruskista makkarat pannussa, tai kuten me, grillissä. 


Tarjoa lämpimien hotdogsämpylöiden, pikkelin, majoneesin, maapähkinöiden ja srirachan kanssa. 


*hot dog -sämpylät (12 kpl)
2½ dl maitoa
35 g hiivaa
2 rkl huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl seesaminsiemeniä
1 kananmuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää voi ja suola. Sekoita vehnäjauhot pienissä erissä taikinaan. Vaivaa kymmenen minuuttia. Jaa taikina kahteentoista osaan. Muotoile sämpylät pitkulaisiksi. Kohota sämpylöitä liinan alla n. 45 minuuttia. Voitele sämpylät kananmunalla. Ripottele seesaminsiemeniä sämpylöiden päälle. Paista uunissa 220 asteessa n. 8 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...