keskiviikko 23. toukokuuta 2018

SOUS VIDESSÄ PEHMITELTY GRILLATTU ENTRECOTE, KUKKAKAALIPIHVI JA CHIMICHURRI

Tämä ruoka kruunasi helteisen viikonlopun. Pihatöissä vietetyn päivän jälkeen grillattu, suussasulava liha, maukas kukkakaalipihvi ja chimichurrin potkaisu tekivät minusta maailman onnellisimman naisen. 

Entrecote onnistuu toki grillissä ilman sous videtäkin. Kukkakaalipihvit tein muuten Glorian Ruoka & Viinin ohjeella, mutta jätin korianterin pois ja lisäsin savupaprikaa, jotta chimichurri ja kukkakaali osuisivat paremmin yhteen.


n. 200g entrecote-pihvi per ruokailija
öljyä
suolaa, mustapippuria

Vakumoi pihvit jokainen omaan pussukkaansa ja aseta sous videhen 54,5 -asteeseen noin kahdeksi tunniksi. Poista vakuumista, sivele pintaan öljyä sekä suolaa ja mustapippuria. Grillaa mahdollisimman kuumassa grillissä noin minuutti per puoli. 


kukkakaalipihvit:

1 iso kukkakaali
1 limetin kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

Poista kukkakaalista lehdet.
Leikkaa kukkakaalin keskiosasta, varren kohdalta pystysuuntaisesti 
3 kpl n. 2 cm:n paksuisia viipaleita. 
Valmista grillauskastike. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu. 
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. 
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Sivele grillauskastiketta kukkakaalipihveille ja grillaa niitä 
5-10 minuuttia/puoli pihvien koon mukaan. 
Sivele kastiketta pihveille muutaman kerran grillauksen aikana.


chimichurri:

kourallinen korianteria hienonnettuna
kourallinen persiljaa hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
2 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl savupaprikajauhetta
hyppysellinen sokeria

Sekoita yrtit ja mausteet kulhossa.
Lisää öljyä sen verran, että seoksesta syntyy tasainen tahna/kastike.

Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...