Jos kaipaat autenttisempia thaimaalaisia pikapaistettuja ruokia, lemppareitani ovat mm:
Possua ja inkivääriä
Kanaa ja basilikaa
Nautaa ja basilikaa
Possua valkosipulilla ja pippurilla
Kanaa cashewpähkinöillä
Pikapaistetuissa ruuissa olennaista on, että kasviksissa on vielä napakkuutta ja liha on leikattu hyvin ohueksi ja paistettu todella nopeasti niin, että se on mureaa.
460g possun ulkofilettä
marinadi:
4 isoa valkosipulin kynttä
3 rkl hoisin -kastiketta
3 rkl teriyaki -kastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
50 g tuoretta inkivääriä
rypsiöljyä paistamiseen
2 kevätsipulin vartta
1 keltasipuli
3 herkkusientä
1 iso punainen chili
loraus soijakastiketta
ripaus valkopippuria
tuoretta korianteria
limen mehua
Valmista marinadi. Hienonna tai raasta mikroteräraastimella valkosipuli. Raasta myös kuorittu inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Siivuta possun ulkofilee niin ohuiksi siivuiksi kuin suinkin saat. Pyörittele siivut huolellisesti marinadissa ja anna maustua vähintään tunti.
Lohko sipuli kuuteen osaan. Leikkaa kevätsipulista parin sentin mittaisia pätkiä hieman vinottain. Lohko sienet muutamaan osaan. Siivuta chili reilusti vinottain pitkänomaisiksi siivuiksi.
Paista edelleen korkealla lämmöllä noin minuutti, lisää sitten kevätsipulit ja sienet, paista vielä noin minuutti ja lisää soija sekä valkopippuri.
Kuumenna nopeasti ja tarjoile irtonaiseksi keitetyn thairiisin kanssa. Koristele korianterilla ja mausta hallustessasi pienellä tilkalla limen mehua.
Hyvää oli !
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla :)!
Poista