Nämä suussasulavan mureat ja maukkaat ribsit valmistuivat kokolailla itsekseen sillä aikaa kun vietimme kaunista aurinkoista kesäpäivää pihahommissa.
3 riviä possun ribsejä
Kauhukeittiön rub-mausteseos:
1tl sinapin siemeniä
1tl korianterinsiemeniä
1tl timjamia
1rkl paahdettua sipulirouhetta
1rkl ruokosokeria
1-2rkl savusuolaa
1tl vastarouhittua mustapippuria
1tl valkopippuria
1,5rkl juustokuminaa
2rkl savupaprikajauhetta
Glaseeraus:
HP:n spicy BBQ -kastiketta
Sweet Baby Ray's honey chipotle BBQ -kastiketta
Lisäksi:
Sitruunalohkoja
Hienonna rub-mausteet morttelissa.
Poista ribsien takapuolelta kalvo vetämällä. Hiero mausteseosta ribsien pintaan (noin 1rkl per rivi).
Savusta hieman alle sadassa asteessa kolme tuntia.
Kääri sitten lihat folioon ja laita takaisin savustimeen kahdeksi tunniksi.
Sivele lopuksi pintaan glaseerauskastike ja savusta ilman foliota vielä yksi tunti.
Purista juuri ennen syömistä pintaan hieman sitruunan mehua.
Nauti vaikkapa raikkaan coleslawin kanssa.
Raikas coleslaw:
pari isoa kourallista valkokaalia ohuina suikaleina
pari porkkanaa tulitikkumaisina suikaleina
kymmenisen kappaletta retiisejä ohuina siivuina
1 fenkoli ohuina suikaleina
3dl turkkilaista paksua jogurttia
1rkl dijonsinappia
suolaa, pippuria
n. 1rkl sitruunamehua
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti