tiistai 10. tammikuuta 2017

CAESARSALAATTI

Jos koko loppuelämäni ajan saisin syödä vain yhtä ruokalajia, caesarsalaatti olisi vahvoilla. 
Mutta vain sillä ehdolla, että kastike on täydellistä ja salaattiin lisätään mehukasta broileria ja rapeaksi paistettua pekonia.


Caesarsalaatti on klassikko. 
Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on mielestäni nerokas. 
Siihen ei tarvita kuin itse salaatti, kastike, parmesaania ja krutonkeja. Usein ravintoloissa on kuitenkin tarjolla caesarsalaattia katkaravuilla, lohella, kanalla, pekonilla tai jopa lihalla. 
Oman kokemukseni mukaan niissä unohdetaan kuitenkin tyystin se tärkein: kastike, joka luo koko salaatin sielun. 
Vetinen, mauton tai väärältä maistuva kastike pilaa koko salaatin. 


Minun unelmieni caesarsalaattiin tulee siis:
roomansalaattia
parmesaania ohuina lastuina
pekonia
broilerin rintafilettä
krutonkeja
(herneenversoja koristeeksi)

Säännöt caesar-rakkaudelle:
Roomansalaatti revitään, ei leikata. 
Caesarkastike valmistetaan itse, ei osteta kaupasta. 
Kastike sisältää parmesaania, sitruunaa ja anjovista, 
jotka antavat sille täydellisen maun, potkua ja kirpeyttä.
Broilerin rintafileet paistetaan pannulla hyvässä oliiviöljyssä pinnalta nopeasti ruskeiksi ja annetaan kypsyä muutamia minuutteja pannulla pienemmällä lämmöllä niin, että ne ovat meheviä - juuri ja juuri kypsiä. Maustetaan suolalla ja pippurilla sekä pienellä ripauksella savupaprikaa. Leikataan siivuiksi.

Kastike sekoitetaan salaatin sekaan 
(kuvissa jätetty tarkoituksella näkyviin salaatin päälle).
Dressattu eli kastikkeessa kieritelty salaatti levitetään lautaselle ja sen päälle roiskitaan siivutettua broileria, parmesaanilastuja, 
rapeaa pekonia ja krutonkeja.
Salaatin saa viimeistellä täydelliseksi muutamilla herneenversoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...