tiistai 22. syyskuuta 2015

UPPOMUNAT KELMUSSA


Menikö hermot uppomunia keitellessä? Hajosiko munasi?

Perheemme suosikki sunnuntaibrunssi, 
Eggs Benedict, ei ole mitään ilman täydellistä uppomunaa. 
Nykyään valmistammekin uppomunat aina kelmun sisällä, 
jotta lopputulos on takuuvarmasti onnistunut.

Homma on täysin simppeli:
Ota pala elintarvikekelmua ja aseta se pienen kulhon 
tai suurehkon kupin pohjalle. 
Öljyä kelmu kevyesti neutraalilla ruokaöljyllä.
Riko muna varovasti kelmutettuun astiaan niin, 
että keltuainen säilyy ehjänä.
Ripsauta munan päälle hieman suolaa.
Paketoi muna tiiviiksi nyssäkäksi elmukelmun sisään ja 
sido nyssäkkä huolellisesti kalalangalla tai vastaavalla.

Kelmu kestää keittämisen, mutta saattaa sulaa osuessaan kattilan reunoihin.
Munat pysyvät sopivassa kohdassa kattilaa ja on helppo nostaa ylös, jos kelmunyssäkät solmii roikkumaan vaikkapa syömäpuikkoon.

Kiehauta kattilallinen vettä ja aseta uppomunanyssäkkä poreilevaan veteen niin että se on juuri ja juuri kokonaan vedessä. 
Keitä noin neljä minuuttia (4min 20s).
Leikkaa nyytti auki ja aseta uppomuna varovasti kelmusta annoksen päälle.

Muna on kauniin pyöreä, ehjä ja täynnä valuvaa keltuaista. Nam.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...